Boekhoudsoftware voor beginners: waar moet u op letten?

Als beginnend ondernemer kan het kiezen van de juiste boekhoudsoftware een uitdaging zijn. Er zijn veel verschillende opties beschikbaar en als beginner weet u mogelijk niet goed waar u op moet letten bij het kiezen van de juiste software. In dit artikel geven we een overzicht van de belangrijkste zaken waar u op moet letten bij het kiezen van boekhoudsoftware.

Functionaliteiten van boekhoudsoftware

Een van de belangrijkste zaken om op te letten: de functionaliteiten waarover de boekhoudsoftware beschikt. Het is belangrijk om te kiezen voor boekhoudsoftware die de functionaliteiten biedt die u nodig hebt voor uw bedrijf. Zo hebben sommige programma’s de mogelijkheid om facturen te maken en te versturen, terwijl andere programma’s dit niet hebben. Ook is het handig als het programma de mogelijkheid biedt om automatisch bankafschriften te importeren of om gescande facturen automatisch te verwerken.

Gebruiksvriendelijkheid

Als beginnend ondernemer is het ook belangrijk om te kiezen voor software die gebruiksvriendelijk is. U wilt nu eenmaal geen tijd verspillen aan het uitzoeken van ingewikkelde software en u wilt zo snel mogelijk aan de slag kunnen gaan met het bijhouden van uw administratie. Kies daarom voor software die overzichtelijk is en waar u gemakkelijk mee kunt werken. De aanwezigheid van tutorials en FAQ’s kan ook iets zijn om op te letten tijdens uw zoektocht naar de beste boekhoudsoftware voor beginners. Dit kan namelijk een grote hulp zijn.

Prijs van de software

Een ander belangrijk iets om op te letten, is de prijs van de boekhoudsoftware. Als beginnend ondernemer wilt u natuurlijk niet te veel betalen voor software en administratie. Er zijn veel verschillende boekhoudprogramma’s beschikbaar, gaande van gratis programma’s tot programma’s met een maandelijks abonnement. Kijk goed naar de prijzen en bedenk welke functionaliteiten u echt nodig hebt en waar u voor wilt betalen. Kies vervolgens voor een programma dat binnen uw budget past.

Ondersteuning en klantenservice

Als beginner kan het zijn dat u tegen vragen en problemen aanloopt bij het gebruik van de boekhoudsoftware. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor software waarbij een goede ondersteuning en klantenservice wordt geboden. Dit is niet altijd het geval. Kijk bijvoorbeeld of de softwareleverancier een helpdesk heeft waar u terecht kunt met vragen en of er handleidingen beschikbaar zijn.

Hulp bij het vinden van het beste boekhoudprogramma voor beginners

In de eerste plaats dient u de keuze te maken tussen zelf boekhouden of een boekhouder inschakelen. Beslist u om zelf te boekhouden, dan hebt u de keuze tussen talloze boekhoudprogramma’s. Het kiezen van de juiste boekhoudsoftware kan een uitdaging zijn, zeker voor een starter. Maar het is belangrijk om hier voldoende aandacht aan te besteden.

Let bij het kiezen van boekhoudsoftware voor beginners op de functionaliteiten, de gebruiksvriendelijkheid, de prijs en de mate van ondersteuning. Vergelijk verschillende programma’s en bedenk welke functionaliteiten u nodig hebt voor uw bedrijf. Via de vergelijkingstool op deze website is het mogelijk om verschillende boekhoudprogramma’s met elkaar te vergelijken en te filteren op zaken als functionaliteiten, opzegtermijnen, koppelingen en dergelijke meer. Dankzij deze vergelijkingstool van Cloudhints vindt u gemakkelijk de beste boekhoudsoftware voor beginners.

18-maart-2023|Blog, Boekhouding|