Is mijn boekhoudsoftware compatibel met Mijnwebwinkel?

Online boekhouden biedt veel automatiseringsoplossingen. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Mijnwebwinkel zo populair is. U kunt hier echter nog verder in gaan door Mijnwebwinkel aan uw boekhoudsoftware te koppelen. Niet alle boekhoudsoftwareleveranciers bieden die oplossing aan, maar intussen zijn het er toch al heel wat.

Wat is Mijnwebwinkel?

Mijnwebwinkel is een online tool om uw eigen webshop te maken. Hierbij heeft u de keuze tussen diverse templates en voegt u eenvoudig producten toe die u vervolgens verkoopt. Ook uw voorraden beheren doet u rechtstreeks vanuit Mijnwebwinkel, terwijl het systeem ook nog eens een aantal geïntegreerde betaaloplossingen heeft. Mijnwebwinkel heeft meer dan 70 gekoppelde diensten en een aantal boekhoudpakketten zijn ook gewoon compatibel met Mijnwebwinkel. Dat is belangrijk omdat u anders voor elke verkoop apart een factuur zou moeten aanmaken die u vervolgens handmatig dient te verwerken. Wanneer u Mijnwebwinkel met uw boekhoudsoftware koppelt, is het mogelijk om het een en ander te automatiseren.

Koppeling via API of orderfeed

Mijnwebwinkel staat boekhoudsoftwareontwikkelaars toe om contact te maken met hun systeem. Hiervoor hebben ze een speciale API ontwikkeld. Een API of Application Programming Interface is een bijzondere interface op basis waarvan twee applicaties veilig met elkaar kunnen communiceren, zijnde Mijnwebwinkel en uw boekhoudsoftware. Mijnwebwinkel heeft zo’n interface gemaakt om communicatie mogelijk te maken, maar de eindkoppeling moet natuurlijk wel gebeuren door de leverancier van de boekhoudsoftware. Niet alle boekhoudsoftwareleveranciers staan zo’n koppeling toe of hebben dat al gedaan voor Mijnwebwinkel. Wanneer u Mijnwebwinkel gaat gebruiken en op zoek bent naar een softwareleverancier, raden wij u aan om meteen te kiezen voor een softwareleverancier die zo’n koppeling toestaat.

Welke boekhoudsoftware kan ik koppelen met Mijnwebwinkel?

Wij brengen alle boekhoudsoftware voortdurend in kaart en vergelijken hen op verschillende punten. Een van deze punten heeft betrekking op de koppelingen die mogelijk zijn. Ook de koppeling met Mijnwebwinkel is een van deze factoren. Via onze vergelijkingstool voor boekhoudsoftware ziet u meteen of de boekhoudsoftware kan worden gekoppeld aan Mijnwebwinkel (of aan andere soortgelijke webwinkelsystemen). Op het moment van schrijven is zo’n koppeling mogelijk voor:

Als een koppeling mogelijk is moet u bij Instellingen/API enkel nog even een token toevoegen die u vervolgens bij uw boekhoudsoftwareleverancier moet invullen. Uw boekhoudsoftwareleverancier kan u informeren over hoe u dat moet doen.

Waarom zou ik Mijnwebwinkel aan mijn boekhoudsoftware willen koppelen?

Zonder koppeling zou u bij iedere order alle gegevens handmatig in uw boekhoudsoftware moeten inputten. Hierdoor verliest u kostbare tijd die u beter kunt besteden aan uw webwinkel. Dat is ook het geval wanneer u via een orderexport alle gegevens uit Mijnwebwinkel haalt. Wanneer u uw boekhoudsoftware aan Mijnwebwinkel koppelt, worden de ordergegevens telkens automatisch doorgegeven en worden ze automatisch verwerkt. Wanneer u bijvoorbeeld dropshipping toepast, is het zelfs een manier om een passief inkomen te vergaren omdat u zelf niets meer hoeft te doen.

Wanneer u met een boekhouder samenwerkt, overlegt u het best eerst even met uw boekhouder. Op basis van de software waar uw boekhouder mee werkt, kan een koppeling hier eveneens mogelijk zijn. Dat scheelt de boekhouder veel tijd en u veel geld.

15-augustus-2020|Blog, Boekhouding|