Waar kan ik projectmanagement templates vinden?

Bij projectmanagement komen er altijd een aantal documenten kijken. Een project kan dan ook niet zonder een goed projectdossier. Het projectdossier helpt namelijk greep te krijgen op alle fasen van het project. Het omvat onder meer een mijlpalenplan, structuurschema’s, netwerkplanning, resultaatdefinities enzovoort. Wilt u met een project starten, dan is het handig als u meteen een of meerdere projectmanagement templates heeft. Toch mag het belang van projectmanagementsoftware niet worden onderschat.

Websites met projectmanagement templates

Op het internet zijn er zeker een aantal goede projectmanagement templates te vinden. Deze projectmanagement templates zijn als kant-en-klare invuldocumenten opgesteld waarmee u vervolgens aan de slag kunt gaan. Vaak wordt het aangeboden door softwareleveranciers die terzelfder tijd wijzen op het belang van hun software. Onder meer Teamleader biedt projectmanagement templates aan. Het gaat om goede projectmanagement templates die zeker te overwegen zijn.

Verder kunt u projectmanagement templates vinden op de website Projectmanagement-training.be. Dit is een website die is gemaakt door zelfstandige consultants die bedrijven helpen op het gebied van projectmanagement. Op deze website zijn er niet alleen projectmanagement templates te vinden, maar u kunt er ook onder meer een cursus projectmanagement vinden en u kunt zich er inschrijven voor een opleiding. In het lijstje met projectmanagement templates vindt u er onder andere projectplannen, projectbegrotingen, financiële rapportages, gesprekverslagen en voortgangsrapportagemodellen.

Boek met projectmanagement templates

Een goed naslagwerk voor projectmanagement templates is het boek Projectdossier, orde op zaken in je project van Cees Oerlemans en Patries Quant. Dit boek helpt de lezer bij het opstellen van een eigen projectdossier en zit boordevol projectmanagement templates. Het handige aan dit boek is dat de projectmanagement templates steeds worden gekaderd. Zo leest u bijvoorbeeld wat u met de projectmanagement templates kunt aanvangen, wanneer het nuttig is en voor wie het is bestemd. Alsook vindt u telkens geschikte voorbeelden terug. De projectmanagement templates worden niet meegegeven, maar ze zijn wel eenvoudig uit het boek over te nemen. Het boek is als e-boek verkrijgbaar en kost zo’n 10 euro. Voor de paperback betaalt u zo’n 20 euro.

Projectmanagementsoftware als alternatief voor projectmanagement templates

Werken met projectmanagement templates is handig en heeft het voordeel dat u niet zelf hoeft na te denken over de invulsjablonen, maar het kent toch een aantal beperkingen. Zo zijn projectmanagement templates vaak moeilijk naar uw hand te zetten of brengen ze niet meteen overzicht in het vaak al heel onoverzichtelijke project. Daarom is er ook een alternatief voor het werken met projectmanagement templates: projectmanagementsoftware.

Via projectmanagementsoftware kunt u alles uitvoeren wat u met projectmanagement templates kunt, maar u behoudt wel veel beter het overzicht. Bovendien is projectmanagementsoftware zo ontworpen opdat het voor iedere onderneming geschikt is. Duur hoeft het ook niet te zijn, maar in tegenstelling tot sommige projectmanagement templates is het echter niet gratis.

Wilt u projectmanagementsoftware graag vrijblijvend uitproberen? Dat kan. Via deze website kunt u namelijk niet alleen projectmanagementsoftware vergelijken, maar ook gratis proefaccounts aanvragen. Dit kan voor de projectmanagementsoftware van onder meer Silvasoft, Exact, ISO2Handle en FaceClock. Vergelijk projectmanagementtools en ontdek de meerwaarde ten opzichte van projectmanagement templates.

9-juni-2021|Blog, Projectmanagement|