Wat is het beste factuurprogramma voor de bouw?

In de bouwsector krijgt u automatisch te maken met heel wat administratie. Het is niet ongewoon dat u tot laat in de avond bezig bent met bestelbonnen, offertes en facturen. Met een goed factuurprogramma voor de bouw kunt u echter heel wat taken automatiseren en haalt u meer uit uw bouwonderneming, maar het is wel belangrijk dat het ook afgestemd is op de noden van uw bedrijf.

Extra functionaliteiten van factuurprogramma’s voor de bouwsector

Neem bijvoorbeeld het btw-attest voor de toepasselijkheid van het 6%-tarief bij renovatiewerken aan woningen die ouder zijn dan 10 jaar. De Confederatie Bouw stelt dit attest ter beschikking en na de werkzaamheden dient het aan de klant te worden bezorgd. Dit brengt extra administratie met zich mee en het handmatig invullen houdt bovendien ook een risico op tik- of schrijffouten in. Bij een aangepast factuurprogramma voor de bouw wordt het attest automatisch opgemaakt en samen met de factuur verzonden. Er zijn slechts een aantal programma’s die dit kunnen. Breex is hier een voorbeeld van.

Complete oplossingen voor de bouwsector

Het is echter zo dat niet alleen het beste factuurprogramma voor de bouw nodig is. Facturatie is namelijk slechts een van de administratieve taken waar men bij bouwprojecten mee te maken krijgt. Daarom dient het beste factuurprogramma voor de bouw ook met andere bouwoplossingen samen te werken. In een ideaal geval kiest men voor softwareleveranciers die een integrale oplossing aanbieden. Een goed voorbeeld hiervan is Exact Online.

Exact biedt naast een factuurprogramma voor de bouw ook nog andere bouwsoftware aan. Hun bouwsoftware helpt bijvoorbeeld om zicht te blijven hebben op de materiaalkosten en waarschuwt wanneer er extra capaciteit nodig is om het bouwproject tijdig op te leveren. Tegelijkertijd is het ook uitgerust met een kwaliteitsborgingstool waarbij alle informatie over kwaliteit en veiligheid, zoals openstaande problemen en risico’s, helder wordt weergegeven.

De bouwsoftware van Exact is een open platform waaraan eenvoudig andere applicaties kunnen worden gekoppeld. Een voorbeeld daarvan is het factuurprogramma voor de bouw, maar denk ook aan andere software zoals de projectmanagementsoftware van Exact.

Voordelige oplossingen voor de bouwsector

Een nadeel aan dergelijke integrale oplossingen is natuurlijk het prijskaartje. Bij de totaaloplossing inclusief het factuurprogramma voor de bouw van Exact betaalt u namelijk al snel honderd euro per maand. Voor extra tools zoals boekhoudsoftware, kostenanalyses en capaciteitsplanning gaat het om een veelvoud daarvan. Voor grote bouwfirma’s is dit wellicht een peulenschil, maar voor de kleine zelfstandige met beperkte marges is het naar alle waarschijnlijkheid minder interessant. De kleine zelfstandige kan uiteraard terugvallen op voordeligere oplossingen die in principe niet specifiek voor de bouwsector zijn gemaakt, maar die hem het leven wel eenvoudiger maken. De facturatiesoftware van Silvasoft is hier een voorbeeld van, maar denk ook aan all-in-one-platformen zoals Furoo.

Beste factuurprogramma voor de bouw

Er zijn duidelijk veel dingen waar u op moet letten als u het beste factuurprogramma voor de bouw zoekt. Daarom hebben wij een keuzehulp ontwikkeld waarmee u eenvoudiger een geschikt factuurprogramma voor de bouw vindt. U geeft zelf aan wat u al dan niet belangrijk vindt en krijgt vervolgens passende voorstellen te zien. Ga nu op zoek naar het beste factuurprogramma voor de bouw.

16-april-2021|Blog, Facturatie|