Wat is het beste factuurprogramma voor de bouw?

In de bouwsector krijgt u automatisch te maken met heel wat administratie. Het is niet ongewoon dat u tot laat in de avond bezig bent met bestelbonnen, offertes en facturen. Met een goed factuurprogramma voor de bouw kunt u echter heel wat taken automatiseren en haalt u meer uit uw bouwonderneming, maar het is wel belangrijk dat het ook afgestemd is op de noden van uw bedrijf.

Extra functionaliteiten van factuurprogramma’s voor de bouwsector

Neem bijvoorbeeld het btw-attest voor de toepasselijkheid van het 6%-tarief bij renovatiewerken aan woningen die ouder zijn dan 10 jaar. De Confederatie Bouw stelt dit attest ter beschikking en na de werkzaamheden dient het aan de klant te worden bezorgd. Dit brengt extra administratie met zich mee en het handmatig invullen houdt bovendien ook een risico op tik- of schrijffouten in. Bij een aangepast factuurprogramma voor de bouw wordt het attest automatisch opgemaakt en samen met de factuur verzonden. Er zijn slechts een aantal programma’s die dit kunnen. Breex is hier een voorbeeld van.

Complete oplossingen voor de bouwsector

Het is echter zo dat niet alleen het beste factuurprogramma voor de bouw nodig is. Facturatie is namelijk slechts een van de administratieve taken waar men bij bouwprojecten mee te maken krijgt. Daarom dient het beste factuurprogramma voor de bouw ook met andere bouwoplossingen samen te werken. In een ideaal geval kiest men voor softwareleveranciers die een integrale oplossing aanbieden. Een goed voorbeeld hiervan is Silvasoft.

Beste factuurprogramma voor de bouw

Er zijn duidelijk veel dingen waar u op moet letten als u het beste factuurprogramma voor de bouw zoekt. Daarom hebben wij een keuzehulp ontwikkeld waarmee u eenvoudiger een geschikt factuurprogramma voor de bouw vindt. U geeft zelf aan wat u al dan niet belangrijk vindt en krijgt vervolgens passende voorstellen te zien. Ga nu op zoek naar het beste factuurprogramma voor de bouw.

16-april-2021|Blog, Facturatie|