Boekhouding

Als zelfstandige moet u een boekhouding voeren. Kiest u er voor om dit zelf te doen dan heeft u een boekhoudprogramma nodig. Hieronder vindt u een overzicht van alle boekhoudprogramma’s die geschikt zijn voor zelfstandigen in België. Gebruik de keuzehulp om binnen enkele seconden het beste programma voor uw onderneming te vinden!

Boekhouding

Keuzehulp

Functionaliteiten
Opzegtermijn contract
Koppelingen

Boekhoudsoftware Silvasoft

(86 reviews)9.6/10
Silvasoft boekhoudprogramma € 12,95 p/m

Eenvoudig en betaalbaar online boekhouden doet u met het boekhoudprogramma van Silvasoft. Beoordeeld met een 9,4! Probeer het 30 dagen gratis uit via de website.

Als beste getest!
Zonder limieten
Gratis overstapservice
(99 reviews)9.6/10
Eenvoudig boekhouden met e-Boekhouden.be! € 14,50 p/m

Een kleine of grote onderneming? e-Boekhouden.nl is een professionele en betrouwbare partner met meer dan 20 jaar ervaring. Je hebt geen boekhoudervaring nodig!

Btw-aangifte
Bankenkoppeling
Gratis uitproberen
(2 reviews)9.0/10
Adfinity boekhoudprogramma Vanaf € 390,- p/m

Adfinity is het boekhoudprogramma bij uitstek voor ambitieuze Belgische KMO’s en Nederlandse MKB's, die op zoek zijn naar een brede waaier aan geavanceerde functionaliteiten voor het financieel en commercieel beheer van hun organisatie.

Gebruiksgemak
Goede klantenservice
Veelzijdige software
(1 reviews)6.0/10
Allegro boekhoudprogramma € 55,00 p/m

Allegro boekhouden is geschikt voor zowel zelfstandigen als KMO’s en boekhouders en accountants.

Offline boekhouden
Inclusief helpdesk
Inclusief updates
(0 reviews)0.0/10
Integral boekhouden € 45,00 p/m

Online boekhouden met Integral is beschikbaar voor kleine zelfstandigen tot administratiekantoren.

30 dagen gratis
Btw aangifte
Aanmaningsbeheer
(3 reviews)10.0/10
(4 reviews)10.0/10
(6 reviews)9.3/10
(0 reviews)0.0/10
(0 reviews)0.0/10
(0 reviews)0.0/10

Boekhouding

Boekhouding

Hoe pak ik het beste mijn boekhouding aan?

Als u een zelfstandige bent, dan moet u een boekhouding voeren. De manier waarop u deze moet voeren verschilt uiteraard per onderneming.

Boekhouding zelf doen of uitbesteden?

U kunt uzelf twee vragen stellen. Ga ik de boekhouding zelf doen of laat ik een boekhouder mijn boekhouding doen?

De voordelen voor het zelf doen van uw boekhouding zijn vooral de kosten. Als u zelf de boekhouding doet dan bespaart u de kosten voor een boekhouder en heeft u enkel de kosten voor een boekhoudpakket. Er zijn veen boekhoudprogramma’s waar u op een eenvoudige wijze zelf uw boekhouding kunt doen. Veel van deze boekhoudprogramma’s hebben een uitstekende helpdesk waar u terecht kunt met uw vragen.

Uiteraard heeft het kiezen van een boekhouder voor uw boekhouding ook een groot voordeel. Namelijk dat u direct terecht kunt bij uw boekhouder voor vragen en tips. Uw boekhouder kent uw boekhouding dus hij kan u goede adviezen geven. Echter zoals eerder gezegd is een groot nadeel van een boekhouder dat deze erg prijzig is en zeker voor een beginnende ondernemer kan dat vervelend zijn.

Hoe kies ik het beste boekhoudpakket voor mijn boekhouding?

Kiest u ervoor om uw boekhouding zelf te doen dan kunt u een online boekhoudpakket overwegen. Er zijn echter veel online boekhoudpakketten op de markt, dus het is niet eenvoudig om het juiste boekhoudpakket te vinden.

Verschillende mogelijkheden voor uw boekhouding

Waar kunt u op letten bij het zoeken naar een online boekhoudpakket? Wellicht bent u op zoek naar een eenvoudig klein boekhoudprogramma voor bijvoorbeeld uw eenmanszaak, maar wellicht bent u juist op zoek naar een uitgebreid boekhoudprogramma met veel mogelijkheden waar u naast uw boekhouding ook kunt factureren.

Via de keuzehulp op deze website kunt u precies selecteren waar u naar op zoek bent. Via de keuzehulp komt altijd het boekhoudprogramma naar voren dat het beste bij u en uw onderneming past.

Proefaccount aanvragen bij diverse boekhoudprogramma’s

Heeft u een boekhoudprogramma gevonden? Vraag dan gerust een proefaccount aan. Alleen op die manier kunt u echt kijken en testen of het boekhoudprogramma echt bij u past.

Tags: boekhouding | boekhouding België | boekhouding voeren | boekhouding eenmanszaak | boekhouding freelancer | boekhouding zelfstandige