Online boekhouden?

Bekijk hieronder het uitgebreide aanbod van online boekhoudprogramma’s in België en vergelijk op prijs, reviews en functies! Gebruik de keuzehulp om binnen enkele seconden het beste programma voor uw onderneming te vinden!

Online boekhouden

Keuzehulp

Functionaliteiten
Opzegtermijn contract
Koppelingen

Boekhoudsoftware Silvasoft

(86 reviews)9.6/10
Silvasoft boekhoudprogramma € 12,95 p/m

Eenvoudig en betaalbaar online boekhouden doet u met het boekhoudprogramma van Silvasoft. Beoordeeld met een 9,4! Probeer het 30 dagen gratis uit via de website.

Als beste getest!
Zonder limieten
Gratis overstapservice
(99 reviews)9.6/10
Eenvoudig boekhouden met e-Boekhouden.be! € 14,50 p/m

Een kleine of grote onderneming? e-Boekhouden.nl is een professionele en betrouwbare partner met meer dan 20 jaar ervaring. Je hebt geen boekhoudervaring nodig!

Btw-aangifte
Bankenkoppeling
Gratis uitproberen
(2 reviews)9.0/10
Adfinity boekhoudprogramma Vanaf € 390,- p/m

Adfinity is het boekhoudprogramma bij uitstek voor ambitieuze Belgische KMO’s en Nederlandse MKB's, die op zoek zijn naar een brede waaier aan geavanceerde functionaliteiten voor het financieel en commercieel beheer van hun organisatie.

Gebruiksgemak
Goede klantenservice
Veelzijdige software
(1 reviews)6.0/10
Allegro boekhoudprogramma € 55,00 p/m

Allegro boekhouden is geschikt voor zowel zelfstandigen als KMO’s en boekhouders en accountants.

Offline boekhouden
Inclusief helpdesk
Inclusief updates
(0 reviews)0.0/10
Integral boekhouden € 45,00 p/m

Online boekhouden met Integral is beschikbaar voor kleine zelfstandigen tot administratiekantoren.

30 dagen gratis
Btw aangifte
Aanmaningsbeheer
(3 reviews)10.0/10
(1 reviews)10.0/10
(4 reviews)10.0/10
(6 reviews)9.3/10
(0 reviews)0.0/10
(0 reviews)0.0/10
(0 reviews)0.0/10

Online boekhouden

Online boekhouden

Online Boekhouden

Tegenwoordig zijn er nog veel ondernemers die hun boekhouding doen in een programma zoals Excel of in een ander offline programma. In bepaalde opzichten is dit begrijpelijk want er zijn veel goede offline boekhoudprogramma’s te vinden. Een programma zoals Excel bijvoorbeeld is geweldig. Excel biedt zeer veel mogelijkheden, zoals het maken van eigen formules, overzichtelijke tabel weergaves, een eigen opmaak, etc. Niet zo gek dat dit programma dus lange tijd de standaard is geweest.

Toch zijn we inmiddels wel klaar met boekhouden in Excel of boekhouden met andere offline programma’s en is het goed om over te stappen naar online boekhouden , boekhouden in de cloud! De voordelen worden hieronder uitgelegd.

Voordelen online boekhouden

Alles in de cloud
Allereerst een korte uitleg over wat de cloud precies is. Met de cloud wordt bedoelt “de online opslag van gegevens, software en bestanden waar men altijd op aanvraag toegang tot hebt. Deze opslagruimte bevindt zich in de zogenaamde ‘cloud’, wat vertaald een wolk is. Deze term wordt gebruikt omdat de plek waar men bestanden en gegevens heeft staan niet zichtbaar/tastbaar is. Alles wordt namelijk op een onbekende server (ergens in de wereld) opgeslagen maar men heeft wel een eigen kleine ruimte met vrije toegang.” Vertaald naar online boekhouden, dit betekent dat u uw boekhouding altijd bij de hand hebt als u internet heeft en een device met toegang tot het internet. U kunt overal ter wereld inloggen op een portal om uw complete boekhouding in te zien! Hoe handig is dat? En mocht u uw druk maken om de beveiliging van uw boekhouding in de cloud. Bedenk dan dat uw PC of uw lokale netwerk vaak een stuk minder goed beveiligd is dan de servers waar de administratie op wordt opgeslagen.

Overzicht en controle
Met online boekhouden heeft u in de meeste gevallen meer overzicht dan dat u werkt met verschillende mappen en ordners. Als u een goed online boekhoudprogramma heeft uitgekozen, kunt u in één overzicht direct filteren in uw administratie op bijvoorbeeld relaties, bedragen, onderwerpen, etc. Meer overzicht betekent automatisch ook meer controle. En meer controle is beter voor uw onderneming, want zo heeft u snel door of u ergens moet ingrijpen of niet.

Automatiseren
Kiest u voor online boekhouden dan kiest u automatisch ook voor automatiseren. Sommige boekhoudpakketten hebben automatische btw aangiftes, automatische bankkoppelingen, automatisch versturen van aanmaningen en facturen, etc. Ideaal dus! Zo kunt u zich bezig houden met uw vak en kunt u de boekhouding steeds meer overlaten aan uw boekhoudpakket.

Online boekhouden: welk programma is geschikt voor mij?

Uiteraard is het wel essentieel dat u een perfect boekhoudprogramma weet te vinden die precies past bij uw onderneming en wensen. Op deze website kunt u eenvoudig meerdere boekhoudprogramma’s met elkaar vergelijken waarmee u kunt online boekhouden. Heeft u er één gevonden? Vraag dan een gratis proefaccount aan, zodat u goed kunt testen of het boekhoudprogramma bij u past. Let ook op de reviews. Daarmee kunt u een goed beeld krijgen van de gebruikerservaringen van andere ondernemers.

Tags: online boekhouden | online boekhouding | boekhouden | boekhouding | gratis online boekhouden | goedkoop online boekhouden | online boekhouden programma | online boekhouden software