4 integraties die onmisbaar zijn voor uw POS-systeem

Met een POS-systeem (Point of Sale) kunt u klanten meteen via verschillende betaalmethodes laten betalen. Zo’n POS-systeem wordt vaak in de horeca gebruikt en bestaat uit een centrale computer en kleine draagbare terminals met een pinapparaat en barcodescanner. Afrekenen is veel eenvoudiger en voor alle budgetten is er wel een POS-systeem verkrijgbaar. Daarnaast kan een POS-systeem ook de administratie eenvoudiger maken. Daarvoor beschikt u maar beter over deze koppelingen en integraties.

POS-systeem koppelen met boekhoudsoftware

Via een boekhoudkoppeling komt iedere bestelling automatisch in de boekhoudsoftware terecht. Hierdoor hoeft u op het einde van de dag niet alles in te putten en is uw boekhouding steeds up-to-date. Ook wanneer een witte kassa verplicht is, behoren POS-functionaliteiten en boekhoudkoppelingen tot de mogelijkheden.

  • Alle bonnen komen automatisch terecht in de boekhoudsoftware
  • Digitale back-up van alle geprinte bonnen
  • Actueel financieel inzicht

POS-systeem koppelen met voorraadbeheersoftware

Vervolgens is het ook mogelijk om het POS-systeem te koppelen aan de voorraadbeheersoftware. In dat geval wordt bij elke bestelling automatisch de voorraad aangepast. Hierdoor weet u meteen wanneer het tijd is om een nieuwe bestelling te plaatsen. Bovendien krijgt u hierdoor live inzicht in de manier waarop uw voorraad van dag tot dag wijzigt. U weet wat u wanneer verkoopt en u kunt eenvoudig verbanden leggen, bijvoorbeeld wat de invloed van een avondje Rode Duivels is op de verkoop van bier of u kunt achterhalen wanneer uw Weense worsten het goed doen. Koppelt u vervolgens uw voorraadbeheersoftware weer door aan de boekhoudsoftware? Dan houdt ook uw boekhouding rekening met de voorraden in uw onderneming.

  • Live wijzigen van voorraden in voorraadbeheersoftware
  • Diepgaand inzicht in evolutie van voorraden
  • Aanpassen voorraden in boekhoudsoftware

EDI-koppeling voor POS-systemen

EDI (Electronic Data Interchange) maakt de uitwisseling van digitale informatie tussen verschillende bedrijven mogelijk. Er zijn verschillende EDI-standaarden voorzien, zoals ODETTE voor de auto-industrie en HL7 voor de gezondheidszorg. Met een EDI-koppeling wisselt u meteen informatie uit met uw leverancier. Hierdoor gaat u nog een stap verder en kunt u bepalen vanaf wanneer er automatisch orders moeten worden geplaatst. Zonder dat u iets hoeft te doen neemt de leverancier bij de volgende levering alle benodigdheden mee en heeft u steeds voldoende voorraad.

  • Communiceer live en automatisch met leveranciers
  • Automatiseer de plaatsing van nieuwe bestellingen
  • Haal informatie over producten en voorraden op

POS-systeem koppelen met betaalsoftware

Het eenvoudigste is natuurlijk dat uw klant niet alleen contant kan betalen. Net daarom kunt u een goed POS-systeem eenvoudig verder koppelen. Denk bijvoorbeeld aan een koppeling met Atos Worldline om ook betalingen met kredietkaarten toe te staan, maar u kunt het uiteraard ook koppelen met CCV of Payconiq.

Houd altijd rekening met mogelijke koppelingen

Niet alleen uw POS-systeem moet zo’n koppelingen ondersteunen, maar dat geldt ook voor alle andere software die u gebruikt. Bij het kiezen van boekhoudsoftware of voorraadbeheersoftware is het dan ook aangeraden om steeds na te gaan welke koppelingen al dan niet mogelijk zijn. Maak gebruik van onze vergelijkingstool voor voorraadbeheersoftware en boekhoudsoftware en vind de geschikte tools voor uw zaak.

5-mei-2020|Blog, Voorraadbeheer|