Eenvoudig verzendlabels aanmaken dankzij de MyParcel-koppeling

Via MyParcel maakt u niet alleen snel en eenvoudig verzendlabels aan, bovendien helpt het u ook nog eens om te besparen. Door MyParcel met uw webwinkelsysteem of voorraadbeheersoftware te koppelen, maakt u in enkele klikken verzendlabels aan. Niet alle voorraadbeheersoftwareleveranciers hebben zo’n koppeling voorzien, maar wanneer u online voorraadbeheersoftware gebruikt, valt daar eenvoudig een mouw aan te passen. Wij leggen het voor u uit.

Wat is MyParcel?

MyParcel is een verzendservice voor webshops. MyParcel is ontworpen om webwinkeliers tijd en geld te laten besparen. Er zijn per slot van rekening verschillende pakjesbezorgdiensten die allemaal andere tarieven berekenen, met duurdere tarieven naarmate het pakje groter wordt, zwaarder wordt of naar een ander land moet worden verzonden. Via MyParcel vindt u eenvoudig hoe u het goedkoopst verzendt. Daarnaast rekent u op extra scherpe tarieven bij pakjesbezorgdiensten als bpost en DPD.

Tijd bespaart u dan weer door de vele handige functionaliteiten. Zo blijft u automatisch op de hoogte van de status van de zendingen, maakt u in enkele muisklikken verzendlabels aan en via extensies voorkomt u dat u gegevens in de backoffice moet inputten.

Integraties van MyParcel

Om haar beloften waar te maken is MyParcel met diverse webwinkelsystemen geïntegreerd. Het gaat dan bijvoorbeeld om Magento 2, PrestaShop, Shopify en WooCommerce. Hierbij configureert u alles geheel naar wens en kunt u verschillende verzendingstarieven instellen, vanuit het webwinkelsysteem verzendlabels aanmaken, automatisch track-en-tracemails verzenden enzovoort. Voor elk webwinkelsysteem zijn er handleidingen geschreven en kunt u eenvoudig de koppeling configureren. Wat al dan niet mogelijk is, verschilt van webwinkelsysteem tot webwinkelsysteem.

Koppeling met voorraadbeheersoftware

MyParcel biedt een API aan waardoor ook andere softwareleveranciers een koppeling kunnen voorzien. Verschillende voorraadbeheersoftwareleveranciers hebben alvast een koppeling met MyParcel voorzien. Hier zijn de mogelijkheden natuurlijk identiek. U kunt dan vanuit uw voorraadbeheersoftware verzendlabels aanmaken bij het verzenden van goederen uit uw voorraad. Ook verzendlabels voor klanten die producten retourneren, maakt u dan rechtstreeks vanuit de voorraadbeheersoftware aan. Onder andere Silvasoft biedt een koppeling met MyParcel aan.

Wanneer uw voorraadbeheersoftware geen koppeling voorziet, valt dit vaak eenvoudig op te lossen. Als u online voorraadbeheersoftware gebruikt, raden wij aan om Google Chrome te gebruiken en de MyParcel-extensie toe te voegen. Op die manier maakt u vanuit uw webbrowser verzendlabels aan. U selecteert dan enkel nog even het adres dat u ook op de webpagina ziet en maakt een label aan. Nu kunt u de zending opslaan of meteen uitprinten. Alle aangemaakte zendingen worden vervolgens in het zendingenoverzicht weergegeven. Uw product is nu klaar voor verzending.

Alternatieven voor MyParcel

U bent natuurlijk niet verplicht om een beroep te doen op het MyParcel-systeem. Goede voorraadbeheersoftware ondersteunt meestal ook andere koppelingsmogelijkheden. Eerder hadden we het bijvoorbeeld al over de PostNL-koppeling waarmee u vanuit uw eigen software pakketten automatisch verzendklaar maakt. Het zijn opnieuw Silvasoft, Exact Online en Yerpa die zo’n koppeling voorzien hebben.

Bekijk de mogelijkheden en de ondersteunde koppelingen, lees een aantal reviews over deze voorraadbeheersoftwareleveranciers en kies de voorraadbeheersoftware die perfect aansluit bij uw noden.

30-september-2020|Blog, Voorraadbeheer|