Wat is een goed en simpel factuurprogramma?

Het gebruik van een simpel factuurprogramma is om talloze redenen aan te raden. Met een simpel factuurprogramma bespaart u namelijk veel tijd en verkleint u het risico op fouten die wel heel nare gevolgen kunnen hebben. Tegelijkertijd kunt u er met een simpel factuurprogramma voor zorgen dat uw facturen sneller worden betaald. Hoe u een simpel factuurprogramma herkent en wat een simpel factuurprogramma is, ontdekt u hier.

Een simpel factuurprogramma zorgt voor kant-en-klare facturen

Bij het factureren zijn er veel dingen om aan te denken. Op facturen horen er bijvoorbeeld allerlei verplichte vermeldingen te staan. Welke vermeldingen dat zijn, is voor een groot deel afhankelijk van aan wie u factureert en onder welk btw-regime u valt. Ook het toepasselijke btw-percentage kan al eens verschillen. Dat maakt het allemaal heel complex. Een goed en simpel factuurprogramma is een programma dat voor u automatisch de juiste instellingen toepast, zodat u goede facturen opstelt en geen boetes hoeft te vrezen.

Eenvoudig in gebruik en nog eenvoudiger aan te passen aan de persoonlijke behoeften

Daarnaast is een goed en simpel factuurprogramma ook eenvoudig in gebruik, hoeft u er geen dure opleidingen voor te volgen en is alles heel logisch georganiseerd. Desondanks is het aan te raden om te kiezen voor een simpel factuurprogramma waaraan u kunt sleutelen, bijvoorbeeld door standaardinstellingen aan te passen. Zo zet u het factuurprogramma helemaal naar uw hand en is het gebruik van een simpel factuurprogramma nog eenvoudiger.

Facturen verzenden en opvolgen

Bovendien zal een simpel factuurprogramma ook het verzenden en opvolgen van openstaande facturen eenvoudiger maken. Dat doet het door de facturen bijvoorbeeld automatisch per mail te verzenden en door automatisch herinneringen te versturen. Zo worden uw facturen tijdig betaald en hebt u uw cashflow op orde.

Een simpel factuurprogramma koppelen

Verder raden we aan om te kiezen voor een simpel factuurprogramma dat aan andere programma’s en systemen kan worden gekoppeld. Vooral belangrijk is de koppeling tussen een simpel factuurprogramma en een boekhoudprogramma. De opgestelde factuur wordt dan automatisch verwerkt in het boekhoudprogramma, zonder dat het u iets van moeite kost.

Ook een koppeling met een CRM-systeem kan interessant zijn. Dit maakt het mogelijk om klantgegevens vanaf een centrale locatie op te halen. Zo bent u steeds zeker dat u over de meest actuele klantgegevens beschikt. Ook andere gekoppelde programma’s plukken daar de vruchten van. Wijzigt u bijvoorbeeld het mailadres van de klant, dan komen de facturen op het juiste digitale adres terecht. Maar bovendien is het een en ander ook meteen aangepast in uw marketingprogramma, zodat ook uw promotiemails juist aankomen.

Wat is een simpel factuurprogramma?

Wij hebben talloze factuurprogramma’s met elkaar vergeleken en hebben enkel eenvoudige factuurprogramma’s in onze vergelijkingstool voor factuurprogramma’s opgenomen. Hierdoor kunt u heel eenvoudig een simpel factuurprogramma vinden. Een voorbeeld van een simpel factuurprogramma is Silvasoft. Het wordt door veel gebruikers aangeraden. Daarnaast is ook Yoursminc Facturing een goed en simpel factuurprogramma. Maak vandaag nog de vergelijking en ontdek welk programma het beste bij u past.

25-maart-2022|Blog, Facturatie|