Op zoek naar een goedkoop factuurprogramma? Vind het hier!

Als ondernemer betaalt u niet graag te veel. Zo houdt u uw winstmarge voldoende ruim en maakt u extra budget vrij om te investeren en te groeien. Het is met andere woorden goed te begrijpen dat u op zoek bent naar een goedkoop factuurprogramma. Loop echter nog niet te hard van stapel, want het moet nog steeds gaan om een goed, goedkoop factuurprogramma.

Vertrek steeds van uw behoeften en zoek zo naar een goedkoop factuurprogramma

Het is aan te raden om niet zomaar op zoek te gaan naar een goedkoop factuurprogramma. Ga in de eerste plaats na aan welke eisen het factuurprogramma dient te voldoen. Zo bent u er zeker van dat het factuurprogramma aansluit bij uw behoeften. Zoekt u bijvoorbeeld naar een factuurprogramma waarmee u auteursrechten kunt factureren? Niet elk factuurprogramma kan hiermee overweg, dus u kunt niet zomaar het eerste het beste goedkoop factuurprogramma kiezen. Ook als u het factuurprogramma wilt gebruiken in combinatie met andere software, zoals een boekhoudprogramma, dient u na te gaan welke programma’s al dan niet compatibel zijn.

Kritisch zijn en prijzen nauwgezet vergelijken

Op basis van de door u gestelde eisen kunt u vervolgens op zoek gaan naar het goedkoopste factuurprogramma dat aan uw eisen voldoet. Bij het vergelijken van prijzen, dient u wel naar het totaalplaatje te kijken. Bij sommige factuurprogramma’s dient u eenmalig te betalen en andere factuurprogramma’s hebben een maandabonnement. Op de lange termijn zou de eerste optie goedkoper kunnen zijn, maar we moeten dit wel enigszins relativeren. Bij een factuurprogramma dat u koopt, bent u namelijk zelf verantwoordelijk. U zult dus zelf voor een goede beveiliging moeten zorgen, back-ups moeten maken en dergelijke meer. Bij een factuurprogramma in de cloud doet de cloudleverancier dit voor u. U bent dus minder tijd en middelen kwijt aan dergelijke randzaken.

Verder mag u niet alleen rekening houden met het geafficheerde prijskaartje. Soms lijkt het om een goedkoop factuurprogramma te gaan, maar dient u vervolgens bij te betalen voor allerlei extraatjes. U moet dan bijvoorbeeld betalen voor een extra gebruiker, voor een extra module of voor een extra koppeling. Zo kan een goedkoop factuurprogramma toch nog duur uitvallen. Breng eerst in kaart welke extra eisen er zoal gelden en vergelijk dan de totaalprijzen.

Een gratis factuurprogramma is niet per se een goedkoop factuurprogramma

Als u op zoek bent naar een goedkoop factuurprogramma komt u mogelijk uit bij een gratis factuurprogramma. Dat is natuurlijk een heel goedkoop factuurprogramma, maar het is ook een garantie op problemen. Het kan bijvoorbeeld gaan om een sjabloon in Excel. Dan ontvangt u geen updates. Als u volgens de btw-administratie een extra verplichte vermelding dient toe te voegen, dient u dit zelf te doen. Als u dat al weet. Het is belangrijk dat u het goed doet, want anders riskeert u boetes. En dan kan een heel goedkoop factuurprogramma net heel duur worden.

Eenvoudig een goedkoop factuurprogramma vinden

Het is met andere woorden niet zo eenvoudig om een goedkoop factuurprogramma te vinden. Om u hiermee te helpen, hebben wij een vergelijkingstool opgesteld. Via onze vergelijkingstool kunt u eenvoudig facturatieprogramma’s vergelijken. U geeft zelf aan welke functionaliteiten er volgens u niet mogen ontbreken, bijvoorbeeld automatische incasso en het gebruik van gestructureerde mededelingen. Vervolgens krijgt u geschikte factuurprogramma’s te zien, inclusief de kostprijs per maand. Zo kunt u zelf eenvoudig op zoek gaan naar een goedkoop factuurprogramma.

Tip: op dit moment is Silvasoft een goed en goedkoop factuurprogramma dat enorm populair is. Op deze website kunt u meer lezen over dit goedkoop factuurprogramma.

2-september-2022|Blog, Facturatie|